Catering Göteborg

Vi lagar mat färdig att serveras på studentfesten, arrangemanget och kalaset. Vi lagar och kör ut även daglig lunchcatering för företag och institutioner.

Öppettider för catering följer inte våra lunchöppettider (vardagar 8.30-14). Du kan beställa catering till den dag och tid som du behöver. Behöver du en plats för att husera den stora festen så har vi därför också gott om ytor som du kan använda utanför ordinarie lunchtid och på helger.

Vi har mångårig erfarenhet av att leverera catering till fest såväl som till vardagslunchen. Maten till det lilla kalaset och större event förbereder vi noga. Maten lagas av våra skickliga kockar och kallskänkor i vårt topputrustade kök på Backabergö på Hisingen. Därefter packar vi maten i kyl och värmeskåp för att den ska vara rätt tempererad hela vägen fram till festen. Vi vill att ditt event ska bli lyckat och att maten ska vara fantastisk och fungera perfekt i sammanhanget.

Beställ catering för event, bröllop, julbord, kräftskivor och student i och runt Göteborg. Vi finns lätt tillgängliga nedanför Stig Center i Hisings Backa, Göteborg.
Vår kundkrets finns i Göteborg, en stor del av dessa på Hisingen och vi når även trakten runt Kungälv utan problem. Vi ställer inga minimikrav på antal portioner.
Vi följer de riktlinjer på mathantering som Livsmedelverket ger restauranger. Läs mer här.

Välkommen till oss!
Mikael W Brännvall

 

Buffée eller meny, varmt eller kallt?

Maten till festen Vi har mycket catering att välja bland. 16 varianter av bufféer och 2 färdiga menyer med varma såväl som kalla rätter. Att bjuda på cateringmat i bufféeform ger ofta en lite mer avslappnad och informell stämning. Det är rörelse runt matbordet. Var och en kan dyka ner och välja och vraka bland sina favoriter på bufféebordet.
Titta igenom våra färdiga cateringalternativ och fundera på vad som bäst passar dig och ditt sällskap. Du hittar dem under våra cateringmenyer.
All kringutrustning runt festen finns på restaurangen här i Göteborg om du skulle behöva.
Om du saknar en passande lokal att hålla festen i så kan vi hjälpa dig med det också. Du kan se närmare på våra lokaler i Göteborg.

Vegetariskt, kyckling, fisk & kött

I de flesta av våra bufféer finns det minst ett vegetariskt alternativ. Vegetariska rätter och grönsaker är ju både vackert och läckert. De kompletterar och ger brytning till de andra rätterna i bufféen, men de fungerar även som rent vegetariska rätter i sig själva. Om du inte vet vad dina gäster har för preferenser, så kan det vara bra att ha ett vegetariskt alternativ tillgängligt. Orsaken till att vara vegetarian kan vara te.x. hälsogrundande, etiska eller religiösa skäl. Nedanför är en lathund för de vanligaste varianterna.

Vegetarianism varianter Kött Ägg Mejerivaror Svamp
Demivegetarian Kyckling/fisk Ja Ja Ja
Lakto ovo Nej Ja Ja Ja
Lakto Nej Nej Ja Ja
Ovo Nej Ja Ja Ja

Vegan

Nej

Nej

Nej Ja

Om många i sällskapet är vegetarianer så är det en bra idé att göra catering speciellt för det eventet.

De färdiga bufféerna innehåller, vid sidan av vegetariska rätter, någon rätt med kyckling och en annan med kött. Ett alternativ med fisk eller skaldjur finns också oftast med.
I den Asiatiska maten finns t.ex. kyckling med i Ton cha soppan, Wokad biff med nudlar som köttalternativ, Marinerade räkor som representant för fisk och skaldjur och en nudelsallad med shiitakesvamp som vegetarisk rätt. Även i den färgstarka salladsbufféen hittar man, vid sidan av den stora variationen av grönsaker och ett rent vegetariskt utbud, även räkor, kyckling, skinka och ost som tillval för de som så önskar. Hur man vill blanda och vilken sås man väljer till bestämmer var och en för sig.

De bufféer som skiljer sig från tanken med kombinationen vegetariskt/fågel/kött/fisk rätter är framför allt: det klassiskt Svenska Sillbordet, Tacos texmex bufféen, det Bohusländska Skaldjursbordet och i viss mån även Julcateringen. I dessa cateringvarianter är urvalet mer eller mindre styrt och fastställt enligt tradition och de förväntningar som normalt råder vid sådana klassiska bufféer. Detta gäller även för våra menyer som är: Italiensk tvårätters varm meny, med soppa och huvudrätt och Trerättersmenyn, som innehåller en sallad, huvudrätt och efterrätt.

De Svenska högtiderna

Inför Påsk, Midsommar och Jul levererar vi traditionsbunden populär Svensk klassisk helgmat till de som efterfrågar det. Man skulle kunna säga att helgmaten i Sverige nästan är namnskyddad. Högtidsmat som du beställer hos oss är inget konstigt eller avvikande, möjligen något kompletterad. De innehåller rätterna som förväntas och ska finnas med. Den Svenska husmanskosten är fantastisk och vi lagar dessa klassiska rätter med stor omsorg och kärlek.

För Påskfirandet har vi Påskcatering som innehåller t.ex. sill, lax, smaksatta ägg och lamm i kombination med de typiskt Svenska helgrätterna prinskorv, köttbullar och Jansons frestelse.

På vår Midsommarbuffé hittar man den traditionella sillen, gräddfilen och gräslöken kompletterat med gravlax, ägg, skinkrullar, prinskorv, köttbullar och Jansons frestelse. Stora Julbufféen bjuder te.x. på julsill, gravad lax, julskinka, rödkål, ägghalvor, köttbullar, prinskorv och Jansons frestelse avslutat med julefterrätten framför alla Ris à la Malta.

Var gärna ute i god tid när du beställer catering till event inför och runt dessa stora helger.

Helgerna

Påsken 2016
25 mars Långfredag
26 mars Påskafton
27 mars Påskdagen
28 mars Annandag Påsk

Midsommar 2016
24 juni Midsommarafton

Julen 2016
27 november 1:a advent
13 december Lucia
20 december Vintersolståndet
24 december Julafton
25 december Juldagen
26 december Annandag Jul

Bröllopsfesten

Beställ catering för den riktigt stora festen eller bröllopet. Vi lagar maten till bröllopsfesten i och runt Göteborg och vi hjälper dig att göra middagen till en minnesvärd del av denna mycket speciella dag. Om du har speciella önskemål runt arrangemanget så hjälper vi dig gärna att komma fram till en bra lösning. Vi har även haft en del bröllop på själva restaurangen. Titta närmare på våra cateringmenyer och bufféer. Vill du kombinera våra bufféer efter en egen idé så går det bra.
Kontakta oss för dina önskemål inför din bröllopscatering.

Se bilder från dukning för ett bröllop i våra lokaler här i Göteborg. Klicka för att förstora bilden.

Catering för studenten

Att ta studenten är en milstolpe i livet som har blivit alltmer betydelsefull och självklar genom åren. Beställ studentcatering och slappna av när dina barn springer ut!

Tid och plats

Oavsett var (i Göteborg) eller när du väljer att ställa till med fest för dina gäster så kan vi bistå dig med cateringservice. Det går att beställa mat för alla tidpunkter.
Möjlighet och kostnad för leverans varierar beroende på var du befinner dig i Göteborg med omnejd. Mindre beställningar hämtas enklast hos oss i restaurangen. Invigning av tunnelDet är lätt att lasta beställningar direkt från köket till bilen. En stor parkering finns precis intill restaurangen. Vid större mängder använder vi våra bilar för utkörningar.
Vårt läge intill Göta älv gör det möjligt att hämta upp maten med egen båt hos oss nere vid bryggan om man vill. Sommartid är det möjligt att även beställa leverans med båt ut till t.ex. en sommarfest på någon av öarna i Göteborgs skärgård eller kanske en midsommar- eller studentfest på tex. Öckerö.

Catering vid färdigställandet av Gnistängstunneln i Göteborg 2011.
Ärtsoppa med tillbehör serverades arbetsstyrkan i tunnelmynningen.

 

Allergier bland gäster?

Om du vet om att någon bland gästerna är allergisk mot någon speciell mat eller ingrediens så säg hemskt gärna till oss detta vid beställningen.
Kontaktperson för Catering Göteborg är Mikael Brännvall.

 

Företag, konferens

Hos oss beställer du smidigt catering till en produktlansering, en kick-off eller för konferensen.
Oavsett om ska bjuda dina medarbetare på en afterwork eller fira en födelsedag så kan vi hjälpa er med maten.

På restaurangen här i Göteborg har vi ett mindre konferensrum för uthyrning för möten och konferenser som rymmer ca 20 personer. För konferens och utbildning använder vi även Lilla matsalen som har plats för ca 60 personer. Restaurangens stora matsal rymmer ca 100 personer.

KaffebrödLunch finns nära till hands om man vill äta från den ordinarie lunchmenyn när man har konferens. Det finns möjlighet att samla ett sällskap i Lilla matsalen för en gemensam lunch. Vid sidan av lunchen lagar vi annan catering efter ditt eget val till konferensen. All cateringmat för konferens lagar vi på restaurangen. Om det finns speciella önskemål runt detta så anpassar vi oss gärna. Våra cateringmenyer kan ge idéer och förslag på hur din konferenscatering kan se ut.

Pausmat

Under kafferaster och pauser fyller vi på med kaffebröd, smörrebröd, kaffe och dricka.
Även delade frallor med ost eller skinka och grönsaker.
Grova baguetter med röror och grönsaker.
Fyllda wraps.

Konferenscatering finns givetvis även att köpa för konferenser i Göteborg som inte sker under vårt tak. Kontakta oss med dina önskemål för offert.
 

Lunchcatering

Alla borde ha möjlighet att få en bra och god lunch. Det ligger i alla arbetsgivares intresse att anställda fungerar bra även på eftermiddagen. Hos oss kan du köpa in lunchcatering som funktion till hela företaget i och runt Göteborg.

Vi levererar även lunch till t.ex. skolor. Just skolor har en känslig lunchsituation eftersom kostnaderna för den dagliga lunchen ofta ligger på en absolut miniminivå. Att skapa en intressant, god och bra lunch, 5 dagar i veckan, med en liten budget är en utmanande uppgift. Beroende på vilken ålder barnen har så skiljer sig inställningen ganska kraftigt när det gäller nyfikenhet att prova på okända maträtter. Vi åtar oss uppdrag att ansvara för lunchen för alla, liten som stor.

LunchcateringFöretag, institutioner och skolomsorg i Göteborgstrakten som saknar en väl fungerande lunchlösning för sina anställda eller elever kan köpa färdiglagad lunch med varm mat från oss. Maten lagas i vårt kök i Backa bergö och levereras i stabila värmeskåp i tid till lunchen. Utbud och bredd är flexibelt efter behov.
Utkörning av lunchcatering sker direkt från restaurangen till kunden i vår egen lastbil eller pickup.
Kontakta Mikael Brännvall om ditt företag är intresserad av lunchcatering i Göteborg.

 

Utrustning

Ingen avgift tas för kyl och värmehållande utrustning. Utrustningen lämnas tillbaka till restaurangen efter eventet. Det finns möjlighet att hyra porslin, bestick, glasvaror och dukar.
 

Liten ordlista

Insalata Caprese
Skivad mozzarellaost, tomater, kryddad med bl.a. basilika, salt och olivolja

Tom cha
Krämig Thailändsk soppa med kokosmjölk, ingefära, lime och kyckling.

Minestra al pomodoro
Fyllig Italiensk tomatsoppa.

Tapenade
En Provençalsk tjock dipp med finhackade oliver, kapris, anjovis, olivolja och kryddor
Kalbisås
Koreansk BBQ sås. Soyasås, vitlök, socker, sesamolja och färsk ingefära.

Cassolette con patata al forno gratinato
Fläskytterfilé på en bädd av palsternackor, potatis, päron & rödlök, kryddad med mynta & olivolja

Kyckling satay
Skuren kyckling som är marinerad, grillad och trädd på träpinnar. Tillsammans med en sötaktig jordnötsås med bl.a. jordnötsmör, lök och socker.
Guacamole
Mexikansk avocado dipp till Tacos. En röra baserad på färsk avocado kryddad med bla.a citron, vitlök, tomat, finhackad lök och stött kummin.

Antipasto
Italiensk benämning på förrätt. Ofta med ingredienser som rökt kött, ost, fisk och grönsaker.

 

Chorizo
Spansk rökt korv och hetta. Äts rumstempererad som t.ex. aptitretare.

Pesto
Sås eller röra gjord på färsk basilika, pnjenötter, vitlök, olja och parmesanost.
Couscous
Nordafrikanska gryn tillverkade av främst durumvetemjöl och vatten
Mortadella
Italiensk mild korv i tunna skivor som innehåller kalv, fläskkött, tunga, fixkuret späck och kryddor.

Räkchips
Asiatiska tilltugg som består av räkor, tapiokamjöl och vatten. De torkas och friteras därefter i olja då de sväller upp till stora skivor.

Cumberlandsås
Kall traditionell sås med svarta eller röda vinbär, citron, senap, kryddor och vinäger.
 

Jalapeños
Mexikansk chilipeppar som äts som grön eller röd. Ibland inlagd i en ättiksblandning.
 
Tortillas
Stora tunna mjuka kakor som texmex tillbehör.
Nachos
Texmex tillbehör som ser ut som chips gjorda på majs, kyddade med ost och kryddor.